gard electric

Gard electric

Gard electric

Gard electric, cum functioneaza un gard electric?
Un gard electric este format dintr-un circuit electric deschis, format din doua brate. Primul brat este gardul conectat la borna de alimentare a energizatorului . Aceasta sectiune trebuie izolata total de orice alt material conductor (sol, frunze, iarba, copaci, metal sau caramida) de izolatori din plastic sau un spatiu de aer de cel putin 3 cm. Nu trebuie sa se bucure inapoi pe sine si poate fi o singura linie distanta de energizator.
2 /. Al doilea brat este pamantul in sine, care este conectat la terminalul Pamant al energizatorului prin intermediul mizei / stalpului.
Apoi, lasa un circuit electric DESCHIS (asa cum se arata in diagrama) in asteptarea unui animal errant sa il inchida.

gard electric

Cum actioneaza gardul electric?

Cand un animal atinge firul electric, acesta provoaca o contractie musculara la animal, care este similara cu ceea ce simt oamenii ca o crampa musculara. Cu o alimentare continua de curent, pe masura ce obtineti electricitate la retea, acest lucru duce la efectul de prindere care este atat de periculos, incat victima nu este in masura sa elibereze sursa curentului. Odata cu impulsul unui gard electric, acest cramping este tranzitoriu, iar victima se poate retrage din sursa de energie. Animalul va asocia acest sentiment neplacut cu atingerea gardului si se va descuraja sa-l atinga din nou in viitor. Asadar, nu este faptul ca gardul provoaca vatamari fizice animalului, ci mai degraba ca actioneaza ca un instrument de invatare pentru a impiedica sa se intample din nou.

Este un gard electric periculos?

Nu, un gard electric nu este periculos. Tensiunea trimisa prin fire este mare, dar curentul sau amplificarea (amperi) este foarte scazut. Un soc de 220 volti va rani la fel de mult ca un soc de 10.000 volti, atat timp cat curentul sau amperii sunt identici. Amperii sunt ceea ce ucid. Energizatoarele electrice pentru garduri scoate tensiune inalta (in jur de 8.000 de volti), dar amperaj sau curent foarte scazut (in jur de 120 de milimetri). Este vorba despre 120 de mii de amperi. Nici macar nu ar trebui sa omoare o veverita.

Gard electric

Aceasta iesire este asigurata in doua moduri, in primul rand prin eliberarea fluxului de electroni din condensator in impulsuri regulate de inalta tensiune, dar foarte mici. Componenta de amperaj a incarcarii electrice este redusa considerabil la cifrele cuprinse intre 15 – 500 milliAmps. (Majoritatea unitatilor functioneaza in intervalul 100-150 milliAmp) *. Curentul electric este de 13-15 Amperi.
In al doilea rand, energia electrica pulseaza prin fire. Aceasta inseamna ca, o data pe secunda pentru 1/300 de secunda, trimite un impuls de electricitate in josul liniei. Motivul curentului pulsativ este ca, daca firele sunt atinse si produc un soc, orice atingere are sansa de a se indeparta. Daca curentul nu pulsa (ca majoritatea aparatelor electrice – uscator de par, radio, toaster etc.), atunci orice ar fi atins, va continua sa fie socat si muschii sa reactioneze la „efectul de apucare” al unui impuls electric pana cand puterea era deconectat sau ceva le-a indepartat.